Teknolojinin hayatımıza girmesi ve giderek yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan hastalıklardan haberiniz var mı ? Bu Yeni Nesil Elektronik Hastalıklar ciddi problemleri de beraberinde getiriyor. Farkında olmadığımız bu sorunların ileride karşımıza daha çok çıkacağını tahmin etmek isten bile değil!Gelin bu hastalıklara kısaca bir göz atalım;
Cheesepodding
Adını hiç ama hiç duymadığınız bu hastalık İnternetten sürekli şarkı indirme bağımlılığı olarak adlandırılıyor.
Photolurking
Adından da tahmin edebileceğiniz gibi Twitter, Facebook, İnstagram gibi Sosyal medya platformlarından sürekli başkalarının fotoğraf albümlerine bakma hastalığı.
Hastalık hastası ve takıntılı olanların en ufak bir hastalık belirtisinde bile doktora gitmek yerine internetten sürekli hastalık araştırması.
Nomofobi
Ceptelefonu bağlantısını kaybetme korkusu. Ulaşamama veya ulaşılamam fobisi. Yani Cep telefonun evde unutan birinin duyduğu rahatsızlığın fiziksel belirtiler olarak çıkması.
Fomo
Olan biteni takip edememe korkusu olarak ifade edilebilir. Sosyal medyada yada başka platformlardan arkadaşlarının durumlarından haberdar olamama fobisi.
Facebook Depresyonu
Sosyal ağlarda kişilerin sorunlarının tekrar tekrar ifade etmesi ve bunun hakkında konuşulması insanları depresyona sokabiliyor.
Online Narsizm
Kendi ismini aratıp, şahsıyla ilgili olayları internetten sürekli takip etme fobisi. Narsizm kavramından hareketle bunu kendini aşırı beğenme güdüsünden yaptığı anlaşılıyor.
Youtube Narsizmi
Kendini tanıtmak için sürekli kendi videolarını çekip youtubeye yükleme hastalığı.
Bu ve benzeri birçok hastalıktan korunmanın yolu her şeyde olduğu gibi interneti de ölçülü kullanmaktan geçiyor. Hepinize sağlıklı günler dilerim. Takipte kalın...
Yorumlar
Yorum Gönder